суботу, 10 жовтня 2015 р.

У Чиказькому ботанічному саду можна спостерігати рідкісне явище


Цвітіння аморфофалюса велетенського в Чиказькому ботанічному саду є рідкісною подією



Аморфофалюс велетенський
Трупна квітка (так її називають через специфічний запах, який порівнюють з запахом трупа, тухлої риби або несвіжих яєць) зацвіла через дванадцять років після "прибуття" в Чиказький ботанічний сад. 

  На цю подію чекали ще починаючи з 2003 року. За цей час фахівці чиказького ботанічного саду посадили не один саджанець трупної квітки, однак зацвіла лише одна.
У цей час ботанічний сад залишатиметься відкритим до 2:00 ночі, бо квітка цвіте вночі.

  До речі, одразу ж після чиказької квітки зацвіла також і денверська. Однак аморфофалюс з Чикаго є на десять дюймів коротший, ніж його денверський "побратим".
  Минулого тижня швидке зростання квітки сповільнилося, що є ознакою її наближення до цвітіння. Квітка стає гарячою, з температурою близько 90 градусів, вона також додала в обхваті.

 Аморфофалюс велетенський - один з найвідоміших видів роду, має одне з найбільших суцвіть у світі. Тривалість життя рослини складає сорок років, проте цвіте вона за цей час три або чотири рази. Запах величезних квіток (висота їх може сягати чотирьох метрів) вважається одним з найнеприємніших у світі, його порівнюють з запахом трупа, тухлої риби або несвіжих яєць, але цей запах приваблює комах, які запилюють рослину.

Немає коментарів:

Дописати коментар